Miten valitsen minulle sopivan pienvaraston?


Pienvarastojen tarjoajia on monia; Pelican Self Storage, Cityvarasto, Helsinki varastot, Kotteria, Kotivarasto ja niin edelleen. Jokaisella toimijalla on myös hieman oma toimintamallinsa, hinnoittelu ja varastojen kokoluokka. Erot eivät välttämättä ole suuria, mutta niitä on. 

Miten valita oikea varasto omiin tarpeisiin? 

Lähtökohtaisesti tietenkin on hyvä tässäkin asiassa miettiä sitä käyttötarkoitusta. Onko varastotilaa tarkoitus vuokrata pitkäksi aikaa? Onko varastoon menossa säilytykseen minkälaista tavaraa? Entä sijainti; kuinka usein minun tulee varastolla käytyä? 

Mm. edellä mainittuihin kysymyksiin vastaamalla löytyy oikeaa suuntaa. Jos varastotila on tarkoitus vuokrata pitkäksi aikaa ylimääräisille tavaroille, jotka eivät yksinkertaisesti mahdu nykyisiin tiloihin on tietenkin hyvä miettiä millaisia kustannuksia siitä syntyy. Kun varastoa vuokrataan pitkäksi aikaa, myös kiinteät kulut kasvavat pidemmällä aikavälillä. Jos tilaa tarvitaan vain esimerkiksi väliaikaisvarastoksi muuttokuormalle, ei hinnalla ole niin suurta merkitystä jolloin kannattaa keskittyä muihin seikkoihin kuten esimerkiksi hyvään sijaintiin tai isompaan varastoon jossa on mukavampi asioida. 

Yksi asia mikä kannattaa myös miettiä erityisen tarkkaan on se, kuinka usein varastolla tulee käytyä. Jos tarve on viikottainen, tai jopa useamman kerran viikossa, korostuu sijainti ennen kaikkea. Sen sijaan että ajaisit useampana päivänä 15min varastollesi vs. se että ajat sinne 5min, kertaantuu viikon aikana ja näkyy mm. menetettynä aikana sekä polttoaine-kustannuksina. Tällöin on hyvä valita vaikka vähän kalliimpi tila jos se on lähellä. Jos sen sijaan tavarat viedään varastolle kerrallaan vaikka kuukaudeksi, ei sijainnilla ole niin suurta merkitystä jolloin kannattaa katsoa mm. saisiko isompaa ja edullisempaa tilaa hieman kauempaa. 

Varaston kokoa ja muotoa kannattaa tarkastella myös siitä näkökulmasta katsoen, millaista tavaraa on tarkoitus säilyttää. Jos kyseessä on pelkkiä muuttolaatikoita, riittää yleensä pienikin tila sillä laatikoissa tavaraa saa pakattua paljon uskomattoman pieneen tilaan. Jos taas tarve on säilyttää vaikka polkupyöriä, kannattaa kiinnittää huomiota varaston lattiapinta-alaan ja varaston muotoon sillä pyörät saattavat viedä yllättävän paljon tilaa. 

Yhteenvetona todettakoon, että ennen kuin vuokraat itsellesi pienvaraston, niin käy tarkkaan läpi se mihin varastoa oikeasti tarvitset. Isot ja raskaat tavarat joita tarvitaan harvoin kannattaa ehkä säilöä isompaan ja edullisempaan tilaan vaikka se olisi hieman kauempanakin. Sen sijaan jos tarve on vaikka pyöräillä varastolle päivittäin tiputtamaan verkkokaupassa myymääsi varastoa, voi olla järkevää ottaa hieman kalliimpi ja pienempi tila joka on naapurissasi. 

>>> VUOKRAA TOKKO VUOKRAVARASTO TÄSTÄ <<<