Varasto putkiremontin ajaksi?


Putkiremontti, linjasaneeraus, LVI saneeraus, putkiremppa jne. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Joka tapauksessa kyseessä on sellainen aihe mikä koskettaa meistä hyvin isoa osaa. FIRA:n arvion mukaan putkiremontti kestää keskimäärin n. 9 viikkoa, mutta tapauksesta riippuen voi poiketa tuosta paljonkin. 

Yksi harmillinen asia putkiremontissa ainakin Suomessa käytettävällä tämänhetkisellä tekniikalla on se, että asunnossa harvoin pystyy asumaan samaan aikaan. Vaikka remontti saataisiin vietyä läpi tuossa 9 viikossa, on se kuitenkin pitkä aika ilman omia tavaroita saati sitten istua hotellihuoneessa. Siksipä moni päätyykin väliaikaisasuntoon putkiremontin ajaksi. 

Varaston vuokraus tuo kustannussäästöjä

Jos väliaikaisasuntoon päädytään, siitä aiheutuu varmasti kustannuksia. Juoksevathan hetkellisesti kahden asunnon kulut. Jos oma asunto on ollut vaikka 75m2 ja siinä on asunut 2 aikuista + 2 lasta + koira, on toki selvää että ihan yksiöön ei edes väliaikaisesti välttämättä mahduta, mutta voisiko 75m2 tilapäisasunnon sijaan olla hyvä idea vuokrata vaikka 45m2 kaksio ja lisäksi varastotila irtaimistolle? Jos lähestytään asiaa puhtaasti kustannusten kautta, tässä saattaisi hyvinkin olla järkeä. Otetaanpa laskennallinen esimerkki:

  • Putkiremontin kesto 3kk
  • 75m2 asunnon vuokra 3kk ajalta Etelä-Helsingissä 5100€
  • 45m2 asunnon vuokra 3kk ajalta Etelä-Helsingissä 3300€
  • Tokko vuokravarasto 4,5m2 vuokra 3kk ajalta 198€
    • --> Kokonaiskustannukset valittaessa 75m2 huoneisto = 5100e
    • --> Kokonaiskustannukset valittaessa 45m2 huoneisto + Tokko Vuokravarasto = 3498e

Näin ollen, vuokrattaessa hieman pienempi huoneisto ja tavaroille erillinen varasto, säästetään kustannuksissa n. 1600 euroa. Lisäksi meillä on lähes aina voimassa kampanjoita, joilla varaston kustannus pienenee entisestään.

Jokainen tilanne on toki erilainen, ja jokainen tekee päätökset näissä asioissa oman tilanteensa mukaan. Joskus putkiremontti voi olla sellainen että siellä voi jopa asua samaan aikaan, joskus tavaroita tarvitaan siirtää vain vähän, joskus remontti kestääkin vain 2vko ja joskus on parasta muuttaa hetkeksi vaikka mökille. Joka tapauksessa halusimme tässä esimerkissä tuoda esiin sen vaihtoehdon, että myös tavaroiden lyhytaikainen varastoiminen joissain tapauksissa voi säästää huomattavastikin kustannuksia. 

>>> VUOKRAA TOKKO VUOKRAVARASTO TÄSTÄ <<<